Historisk arkiv

Harlem til Bergen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Hanne Harlem besøker Bergen 19.-20. februar.Besøket er ment å gi statsråden en oppdatering av innsatsen mot kriminalitet i byen. I et møte med ledelsen i Bergen politidistrikt blir kriminalitetsutviklingen de siste årene belyst. Harlem vil også høre om politiets langtidsplan for bekjempelse av grove forbrytelser knyttet til narkotika.

Pressemelding

Nr.: 37 - 2001
Dato: 16.02.2001
Kontaktperson: Informasjonskonsulent Espen Strai, telefon 22 24 51 41

Harlem til Bergen

Justisminister Hanne Harlem besøker Bergen 19.-20. februar.

Besøket er ment å gi statsråden en oppdatering av innsatsen mot kriminalitet i byen. I et møte med ledelsen i Bergen politidistrikt blir kriminalitetsutviklingen de siste årene belyst. Harlem vil også høre om politiets langtidsplan for bekjempelse av grove forbrytelser knyttet til narkotika.

I Gulating Lagmannsrett får justisministeren høre om utfordringene domstolen står overfor, blant annet når det gjelder sakstilfang og behandlingstid. Lagmannsretten ønsker ellers å fortelle om planene for et nybygg. Statsråden vil også bli orientert om de andre domstolene som er lokalisert i Bergen tinghus.

Under besøket hos Konfliktrådet i Hordaland blir statsråden blant annet bli orientert om hvilken rolle meglerne mener de kan spille når det gjelder forebygging av barne- og ungdomskriminalitet. Hun får også høre om hvordan det går med det pågående prosjektet megling som supplement til straff.

Tirsdag står kriminalomsorgen på programmet. Harlem vil få omvisning i regionadministrasjonen og møte de ansatte der. Hun skal også besøke Bergen fengsel der hun blir orientert om hvordan kriminalomsorg i frihet fungerer i Hordaland.