Historisk arkiv

Kritikk mot PMT-ansatte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Politiets Materielltjeneste (PMT) og Justisdepartementet har ingen uheldige bindinger med firmaer som leverer biler til politiet. Det har et granskingsutvalg fra Regjeringsadvokaten og Kredittilsynet kommet til. (09.04.2001)

Pressemelding

Nr.: 60 - 2001
Dato: 09.04.2001
Kontakpersoner: Prosjektdirektør Øystein Blymke, tlf 22 24 05 92
Informasjonskonsulent Stig Kolstad, tlf 22 24 51 18

Kritikk mot PMT-ansatte

Politiets Materielltjeneste (PMT) og Justisdepartementet har ingen uheldige bindinger med firmaer som leverer biler til politiet. Det har et granskingsutvalg fra Regjeringsadvokaten og Kredittilsynet kommet til.

Bakgrunnen for granskingen var flere store oppslag i VG i fjor høst om uheldige bindinger mellom PMT og spesielt bilimportøren Bertel O. Steen. Utvalget mener likevel det er grunn til kritikk mot direktøren i PMT, Tor Løkken, i forbindelse med reisevirksomhet og jaktaktivitet i utlandet.

En førstekonsulent i PMT med ansvar for bilinnkjøp, blir ikke kritisert for private bilkjøp fra importøren. Han får kritikk for en reise med en av utstyrsleverandørene til politiet og for at han burde erklært seg inhabil i en anbudsprosess med firmaet i etterkant.

I en serie artikler ble det rettet påstander om at biler levert av Bertel O. Steen ble favorisert av PMT. Dette er ikke korrekt, ifølge utvalgsrapporten, som Justisdepartementet nå har mottatt.

VG-artiklene omhandlet også et privat bilkjøp som PMT-direktøren gjorde av Bertel O. Steen i 1997, og det ble antydet at han fikk bilen til underpris. Det er ikke grunnlag for å anta at bilen ble kjøpt til underpris, konkluderer utvalget. PMT-sjefen burde dog ikke kjøpt bilen av firmaet, spesielt ikke fra en person som han hadde profesjonell kontakt med, heter det.

– Vi skal nå drøfte innholdet i rapporten, sier ekspedisjonssjef i politiavdelingen i Justisdepartementet, Vidar Refvik.