Historisk arkiv

Nye politistillinger opprettes - håp om søkere til flere politidistrikt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Stortinget bevilger 17,5 millioner kroner slik at avgangsstudenter på Politihøgskolen sikres jobb. Dette fremgår i finanskomiteens innstilling til revidert nasjonalbudsjett som ble avgitt i dag. (08.06.2001)


Pressemelding

Nr.: 80 - 2001
Dato: 08.06.2001
Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Roar Hanssen, telefon 22 24 52 02

Nye politistillinger opprettes – håp om søkere til flere politidistrikt

Stortinget bevilger 17,5 millioner kroner slik at avgangsstudenter på Politihøgskolen sikres jobb. Dette fremgår i finanskomiteens innstilling til revidert nasjonalbudsjett som ble avgitt i dag.

– Pengene sikrer de aller fleste studentene jobb i politiet innen rimelig tid, sier en fornøyd justisminister Hanne Harlem.

Det uteksamineres totalt 425 studenter fra Politihøgskolen i vår. Det er i dag ca 200 ledige politistillinger og rundt 50 polititilsatte vil gå av med pensjon i løpet noen måneder.

– De ekstra 17,5 millionene vil dekke lønnsutgifter til minst 90 nye politistillinger i år. Inkludert pengene til organisert kriminalitet vil situasjonen dermed bli at kun et titalls studenter ikke umiddelbart får jobb. Men avgang i politiet senere i år vil føre til flere ledige stillinger, påpeker Harlem.

I revidert nasjonalbudsjett er justisbudsjettet i tillegg påplusset 10 millioner kroner som øremerkes politiets innsats mot organisert kriminalitet. – En del av disse pengene vil bli brukt til stillinger og dermed føre til behov for personell, sier Harlem.

Flere politidistrikter i utkantstrøk sliter med å få kvalifiserte søkere. I mars i år var 42 av de ledige politistillingene her i landet ubesatt på grunn av manglende, kvalifiserte søkere.

– Jeg håper derfor at studenter søker seg til disse distriktene. Dette gjelder spesielt i lensmannsetaten i Nord-Norge og i enkelte distrikt på Vestlandet, sier Harlem.