Historisk arkiv

Søndre Buskerud: - Håper mange søker politimesterembetet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Pressemelding

Nr.: 95 - 2001
Dato: 05.07.2001
Kontaktperson: Informasjonskonsulent Stig Kolstad, telefon 22 24 51 18

Søndre Buskerud politidistrikt:

– Håper mange søker politimesterembetet

Nå utlyses politimesterembetene i det nye Søndre Buskerud politidistrikt. – Et viktig skritt mot regjeringens mål om flere politifolk i gatene og den største reformen som politiet har gjennomgått på 100 år, sier justisminster Hanne Harlem.

– Jeg håper mange vil søke det ledige embetet. Regjeringen har lagt til grunn at fremtidens politimester skal lede et politi som mer effektivt bekjemper kriminalitet. Det krever blant annet at vi skal finne en resultatorientert sjef hvor lederegenskaper skal stå sentralt, sier justisminister Hanne Harlem.

– Det er ikke et krav om juridisk embetseksamen. Jeg ønsker meg en samfunnsengasjert leder som vil være med å utvikle etaten videre til et mer synlig og publikumsorientert politi. Jeg hilser spesielt kvinner velkommen på søkerlista, sier hun.

Politimesteren blir utnevnt i statsråd og utnevningen gjelder for seks år.

Intervju av søkerne vil starte i august. Mot slutten av året skal embetet besettes og politimesteren skal lede prosjektet med å bygge opp et helt nytt politidistrikt etter rammer gitt av den sentrale politiledelsen.

– Det ligger store utfordringer foran politimesteren i Søndre Buskerud, understreker Harlem.

Politidistriktet ble etablert som følge av regjeringens stortingsmelding Politireform 2000 som ble vedtatt i Stortinget 21. mai. Distriktet ble etablert i en kongelig resolusjon 22. juni i år. Politimesteren i Søndre Buskerud skal lede 11 lensmannskontorer/politistasjoner og 335 ansatte.

Regjeringens mål med å gjøre politidistriktet stort, er at det i større utstrekning enn i dag skal kunne gi seg i kast med svært krevende kriminalsaker med bruk av intern spisskompetanse. Dette vil gjelde i saker som narkotika-, miljø-, økonomi- og sedelighetsforbrytelser.

– Samtidig som politidistriktet i stor grad skal være selvhjulpne i framtida, har regjeringen som kjent foreslått å etablere barne-Kripos som distriktene skal kunne dra nytte av i framtida. Med denne politireformen tror jeg bestemt vi kan si at det lokale politiet blir bedre og mer effektivt, sier justisministeren.

Politimesteren i Søndre Buskerud er i tillegg til å være øverste leder av politidistriktet også leder av den lokale påtalemyndighet og kretssjef for sivilforsvaret.

Søknadsfristen til embetet er allerede 1. august. Mange vil nå utvilsomt bruke litt av ferien til å skrive søknad.

Pressemeldinger med oversikt over politidistriktene