Historisk arkiv

Vil hindre skoleavbrudd og kriminalitet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Justis- og politidepartementet

Justisminister Hanne Harlem overrakte i dag idèheftet Aktiv skolestart til Elvebakken vidergående skole. Skolen var den første som fikk idèheftet. Målet er å øke trivselen og forebygge at elever avbryter videregående utdanning. (29.03.2001)

Pressemelding

Nr.: 51-2001
Dato: 29.03.01

Kontaktperson: Grete Mugaas, 22 24 55 99

Vil hindre skoleavbrudd og kriminalitet

Justisminister Hanne Harlem overrakte i dag idèheftet Aktiv skolestart til Elvebakken vidergående skole. Skolen var den første som fikk idèheftet. Målet med heftet er å øke trivselen og forebygge at elever avbryter videregående utdanning.

Statistikk viser at ni av ti straffedømte ikke har fullført videregående skole og jo tidligere skoleavbrudd, desto flere lovbrudd begås.

– Dette forteller oss at risikoen for å begå kriminalitet er høyere blant ungdom som ikke har fullført videregående opplæring. Derfor er det viktig å sette krefter inn på å hindre mulige skoleavbrudd sier justisminister Hanne Harlem.

Utdanningsminister Trond Giske sier at den første tiden i videregående opplæring er viktig for å legge grunnlaget for en god og meningsfylt skoletid. Idéheftet Aktiv skolestart handler som denne perioden. Heftet griper fatt i mange av de elementer som er sentrale for trivsel i skolehverdagen. Trygghet i forhold til elev- og lærerrollen, aktiv elevmedvirkning og gode relasjoner til medelever og skolens ansatte.

– Gjennom utgivelse av Aktiv skolestart har skolene fått verktøy i dette arbeidet. Dette tiltaket er viktig i arbeidet med å legge forholdene til rette for at alle ungdommer kan trives i, og fullføre videregående opplæring, fastslår statsrådene.

Heftet er laget av Det kriminalitetsforebyggende råd (KRÅD). Det distribueres til alle landets videregående skoler.