Historisk arkiv

Til alle landets musikkorps

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Brev til Norges Musikkorps Forbund

Til Norges Musikkorps Forbund

Deres ref.

Vår ref.

Dato

2001/2141 KU/KU1 MHA

21.05.2001

Til alle landets musikkorps

Kjære alle små og store korpsmusikanter, og alle utallige frivillige støttespillere! Først vil vi si vel blåst 17de mai, og gratulere alle skolemusikanter med flott innsats! Enda en gang kunne vi fryde oss over feiende musikk og friske takter i barnetogene over hele landet.

Korpsbevegelsen er en av Norges stolteste kulturtradisjoner, som regjeringen ønsker å ta godt vare på. Derfor satser vi på å gi mer penger til det frivillige kulturlivet. I årets statsbudsjett ble det lagt inn 70 millioner, hele 21 millioner til frivillige musikkformål! Denne satsingen vil vi fortsette med i årene som kommer!

Vi vil igjen benytte anledningen til å understreke at skolekorpsene ikke må betale moms for utgifter til dirigenter og instruktører! Undervisning, inkludert musikkundervisning, vil ikke være momspliktig. Det betyr for eksempel også at et skolekors kan kjøpe spilletimer av profesjonelle dirigenter eller musikere uten å betale moms. Det vil heller ikke være moms dersom korpset har ansatt dirigent.

Til slutt vil vi takke alle for den flotte aktiviteten og gleden som korpsene våre skaper, og ønske lykke til med øvelser og konsertvirksomhet i tiden som kommer!

Beste hilsener fra

Ellen Horn