Historisk arkiv

Arbeidet med byggeprosjektet for Hålogaland Teater forseres

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 55/00
Dato: 04.10.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen,
tlf. 22 24 78 09

Arbeidet med byggeprosjektet for Hålogaland Teater forseres

Kulturdepartementet forserer arbeidet med igangsetting av nytt teaterhus i Tromsø. Det er ønskelig at byggeprosjektet kan starte i 2002.

- Vi legger stor vekt på kulturlivet i landsdelshovedstaden Tromsø. Det er ingen tvil om at Hålogaland Teater har et sterkt behov for et nytt bygg. Vi legger opp til at det skal kunne igangsettes i 2002, sier kulturminister Ellen Horn.

Departementet ønsker straks å gå gjennom byggeprogrammet med teatret, de lokale og regionale aktørene og Statsbygg. Et ferdig opplegg bør være klart i løpet av 2001 for å holde departementets ønske om oppstart i 2002.

I 1997 og 1998 ble det bevilget til sammen 2 mill. kroner til arkitektkonkurranse og prosjektering av nytt teaterbygg for Hålogaland Teater. Forslaget til byggeprogram har en kostnadsramme på 160-165 mill. kroner eksklusive tomtekostnader.

Lokale og regionale finansieringsparter er villige til å bevilge sin del av kostnadsrammen før staten gir ytterligere tilskudd til prosjektet. Troms fylkeskommune har valgt Hålogaland Teater til tusenårssted. Kulturdepartementet vil derfor tilrå at staten dekker 70 prosent av den kostnadsrammen som blir fastsatt etter nærmere gjennomgang av prosjektet.