Historisk arkiv

Arkitektur er satt på dagsorden, sier Horn

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 15/00
Dato: 07.04.2000
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Arkitektur er satt på dagsorden, sier Horn

- Arkitekturen er alle kunsters mor! sa kulturminister Ellen Horn da hun fredag gratulerte Norsk Arkitekturmuseum med 25-års jubileet. Hun fastslo at museet har fått økt betydning de siste årene fordi kvaliteten på våre omgivelser og arkitektur er satt på dagsorden i mange sammenhenger. Både bygningsarven og samtidsarkitekturen spiller en stor rolle, sa hun.

- Arkitekturmuseet har en viktig formidlingsoppgave overfor barn og unge som skal arve våre omgivelser og forme morgendagens samfunn. Nye generasjoner har krav på kunnskap og innsikt, sa statsråd Horn.

Kulturministeren viste til stortingsmeldingen om arkiv, bibliotek og museer, der det foreslås et nasjonalt museum for kunst i hovedstaden. – Arkitekturens betydning fremgår av at Norsk Arkitekturmuseum er en av seks institusjoner som er foreslått å skulle inngå i det nasjonale kunstmuseet. Vi er alle spent på Stortingets behandling av meldingen til høsten, sa hun.

Norsk Arkitekturmuseum ble etablert i Arkitekturvernåret 1975 av Norske Arkitekters Landsforbund, og har de siste årene vært en nasjonal institusjon.