Historisk arkiv

Får spille på internett

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 35/00
Dato: 11.07.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Henning Gorholt, Administrasjons- og økonomiavdelingen, tlf. 22 24 78 10

Får spille på internett

Kulturdepartementet har gitt Norsk Tipping AS tillatelse til å prøve ut spill på Internett. Prøveordningen vil omfatte 3000 personer over 18 år.

-Vi ønsker å gå forsiktig fram, men ser det samtidig som avgjørende viktig for Norsk Tipping å få prøve ut sine spill på Internett. Allerede i dag utfordres selskapet av internettspill som beveger seg inn på det norske markedet, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.

Overskuddet fra Norsk Tipping går til idrett, kultur og forskning. Regjeringen er opptatt av å sette selskapet i stand til å møte den tøffe internasjonale konkurransen på feltet.

-En svekkelse av Norsk Tipping AS innebærer mindre penger til de avsatte formål. Det er ingen tjent med, sier Ingebrigtsen.

Prøveprosjektet blir tilgjengelig via Internett for et begrenset antall spillere – ca. 3000. Norsk Tipping vil inngå avtale med hver enkelt deltaker og aldersgrensen er 18 år. Selskapet har som betalingsløsning utviklet et nytt spillerkort i form av et smartkort som kan inneholde elektroniske penger. Det blir ikke mulig å spille på kreditt. Prøveprosjektet vil ha en varighet på ca. et halvt år. Kulturdepartementet legger til grunn at prøveprosjektet vil kunne gi erfaring som kan komme til nytte i arbeidet med å utarbeide generelle retningslinjer for spill på nettet.