Historisk arkiv

Kulturminister Horn vil styrke bibliotekene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 14/00
Dato: 06.04.2000
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Stein Sægrov, Kulturavdelingen,
tlf. 22 24 80 26

Kulturminister Horn vil styrke bibliotekene

- Det var kult å være på bibler’n, sa kulturminister Ellen Horn om sin egen oppvekst blant bibliotekreoler i Tønsberg i sin tale til det 67. norske bibliotekmøtet i Oslo torsdag. - Dette biblioteket er i dag et moderne, tilgjengelig og inkluderende hus med et rikt tilbud av kulturaktiviteter både med og uten to permer, sa hun.

Regjeringen har bestemt at stortingsmeldingen om arkiv, bibliotek og museer ikke skal trekkes. – Jeg har til hensikt å sørge for at bibliotekene kommer styrket ut gjennom behandlingen av meldingen. Globalisering, galopperende informasjonsteknologi og fri flyt av nye medier vil kreve et særlig fokus på å styrke bibliotekene, sa kulturministeren.

- Vi trenger i dag og for kommende generasjoner sterke, tidsmessige bibliotek som ressursbank og arena for læring og kommunikasjon. Videre- og etterutdanningsreformen vil også skape stor etterspørsel og krav til tilgjengelighet for bibliotekene.

- Arkiv, bibliotek og museer representerer et kultur- og kunnskapspotensial som kan komme hele befolkningen til gode. Det bør skje i langt større grad enn tilfellet har vært til nå. Her kan det være ideer å hente utenfor landets grenser, sa statsråd Horn og viste til at i Storbritannia har Tony Blair og New Labour som mål å inkludere hele befolkningen i samfunnet bl.a. ved å gjøre det lettere for folk flest å få tilgang til de ressursene arkiv, bibliotek og museer kan tilby.