Historisk arkiv

Nasjonal konferanse om kultur og helse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 94/00
Dato: 17.11.2000
Kontaktperson: Førstekonsulent Tore Hennum Jacobsen, Kulturavd., tlf. 22 24 80 10

Nasjonal konferanse om kultur og helse

Kulturminister Ellen Horn åpner konferansen "Kultur og helse – om det muliges kunst" på Rikshospitalet tirsdag 21. november. De gode erfaringene fra prosjektet "Kultur gir helse", som ble avsluttet i fjor, gjorde at Kulturdepartementet og Sosial- og helsedepartementet tok initiativ til å videreføre arbeidet, blant annet ved å opprette et nasjonalt knutepunkt i Levanger kommune.

Norsk institutt for by- og regionforskning har nylig publisert sin evalueringsrapport fra prosjektet. Rapporten "Helse og kultur – Prosessevaluering av en nasjonal satsing på kultur som helsefremmende virkemiddel" vil bli tatt opp på bred basis under konferansen.

I videreføringen av Kultur- og helsesatsingen deltar foreløpig 20 kommuner, fylkeskommuner, institusjoner og organisasjoner. Konferansen er en del av oppfølgingen nasjonalt. Nasjonal rådgivningsgruppe for kultur og helse arrangerer konferansen i samarbeid med Kulturdepartementet, Sosial- og helsedepartementet, Rikshospitalet og Nasjonalt knutepunkt for kultur og helse, Levanger.

_______________________

Konferansen 21. og 22. november er åpen for pressen.

Åpningen finner sted tirsdag 21. november kl 1200 i Store auditorium, Rikshospitalet (Hovedinngangen).