Historisk arkiv

Norske TV-seere skal sikres tilgang på viktige idrettsarrangementer

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 28/00
Dato: 31.05.00
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Helge Sønneland, Medieavdelingen, tlf. 22 24 80 02

Norske TV-seere skal sikres tilgang på viktige idrettsarrangementer

Kulturdepartement har nå sendt på høring et forslag til liste over idrettsarrangementer som norske TV-seere bør sikres tilgang på. Det skal gjøres ved at senderettighetene skal tilbys kanaler som har 90 prosent dekning, det vil si NRK1 og TV 2.

Kulturminister Ellen Horn understreker at det er NRK og TV 2 som selv avgjør om de ønsker å kjøpe senderettighetene. – For myndighetene er det viktig å bidra til at vi har økonomisk sterke kringkastere som er i stand til å gi publikum tilgang på i alle fall flere av de største arrangementene, sier hun.

Arrangementene på den foreslåtte norske listen er sommer- og vinter-OL, VM og EM i fotball for kvinner og menn (norske kamper og semifinaler/finaler, samt norske kvalifiseringskamper), VM på ski (nordiske grener, alpint og skiskyting), VM og EM i håndball for kvinner og menn (norske kamper og semifinaler, samt norske kvalifiseringskamper), og VM i friidrett.

Den foreslåtte listen inngår i et høringsnotat om endringer i forskrift om kringkasting som følge av endringer i EØS-avtalens TV-direktiv.

EU-kommisjonen og EFTAs overvåkingsorgan ESA skal godkjenne en norsk liste.

Høringsnotatet er lagt ut på internett, adr: http://odin.dep.no/kd