Historisk arkiv

Ny tilskuddsordning for kultursektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 21/00
Dato: 12.05.00
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen, tlf. 22 24 80 00

Ny tilskuddsordning for kultursektoren

-Regjeringen legger vekt på å komme i gang i år med den nye tilskuddsordningen for barn og unge på kulturområdet, sier kulturminister Ellen Horn. -20 mill. kroner i nye midler i en svært stram budsjettsituasjon er et bevis på at vi ønsker å prioritere lokal, frivillig virksomhet for barn og unge. Midler til den nye ordningen på kulturområdet ble foreslått fredag i regjeringens proposisjon forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

Regjeringen har lagt organisasjonenes forslag til grunn for forvaltning av ordningen. Midlene skal tildeles Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU)- over Barne- og familiedepartementets budsjett, og Norsk musikkråd og Norsk amatørteaterråd over Kulturdepartementets budsjett.

Tilskuddet vil bli fordelt på tre fond. 62 prosent, 12,4 mill. kroner, vil gå til et ’barne- og ungdomsfond’ kanalisert via LNU. 30 prosent, 6,0 mill. kroner, fordeles til et ’musikkfond’ kanalisert via Norsk musikkråd, og 8 prosent, 1,6 mill. kroner, vil gå til et ’amatørteaterfond’ kanalisert via Norsk amatørteaterråd.

Regjeringen ønsker ikke å legge opp til et tungrodd administrativt system for ordningen. Detaljerte kriterier for videre fordeling vil ikke bli fastsatt. De tre paraplyorganisasjonene vil i tilsagnsbrevene bare bli gitt generelle føringer som ivaretar målsettingen for ordningen. De tre organisasjonene vil få ansvar for å fordele midlene videre, behandle eventuelle klager og rapportere til departementet. Statens kontroll og oppfølging av tilskuddsordningen vil bare gjelde paraplyorganisasjonenes forvaltning av midlene.