Historisk arkiv

Nytt Operahus - Oppfølging av arkitektkonkurransen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 44/00
Dato: 02.10.2000
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Nytt Operahus – Oppfølging av arkitektkonkurransen

Det norske arkitektfirmaet Snøhettas vinnerutkast til nytt operahus er nå bearbeidet og tilpasset juryens krav. Kostnadsanslaget er økt med 14 prosent.

-Operaen skal være et nasjonalt praktbygg for hele det norske folk i århundrer framover. Regjeringen tillegger det nye operahuset stor kulturpolitisk betydning, og har derfor gitt sin tilslutning til at huset kan planlegges ut fra de nye forutsetninger, sier kulturminister Ellen Horn. Hun understreker at prosjektet er underlagt stram styring.


Det bearbeidete prosjektet er kostnadsberegnet av Statsbygg i samarbeid med AS Bygganalyse, til 2 050 mill. kroner (prisnivå januar 1999). Det er en økning på 14 prosent i forhold til anslaget på 1 800 mill. kroner i operahusproposisjonen fra 1999. Årsaken til dette er i hovedsak den arkitektoniske utformingen med store, skrå takflater og stor grunnflate.

Det skal også settes av en reserve på 110 mill. kroner fram til forprosjekt i 2002. Reserven skal disponeres av Kulturdepartementet og Arbeids- og administrasjonsdepartementet i samråd med Finansdepartementet.