Historisk arkiv

Økt norsk innsats i anti-dopingarbeidet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 91/00
Dato: 14.11.2000
Kontaktperson: Kst. ekspedisjonssjef Paul Glomsaker, Idrettsavdelingen, tlf. 22 24 80 52

Økt norsk innsats i anti-dopingarbeidet

- Regjeringen vil foreslå en lovendring slik at erverv, besittelse og bruk av dopingmidler blir forbudt. Gjennom en utvidelse av straffelovens § 162 b vil vi bedre politiets rammevilkår for å bekjempe bruk av dopingmidler, sier kulturminister Ellen Horn og viser til en rekke tiltak som vil bli gjennomført.

Kulturdepartementet vil sammen med Norges Idrettsforbund og Olympiske komité (NIF) opprette et uavhengig kontrollorgan for gjennomføring av dopingkontroller. Kontrollorganet vil bli opprettet som en egen stiftelse med styrerepresentanter oppnevnt av staten og NIF.

- Departementet vil sikre at et uavhengig anti-dopingapparat har tilstrekkelig økonomi til å utføre et effektivt anti-dopingarbeid, sier statsråd Horn. Hun understreker at forskningsarbeidet vil bli styrket. Oppdatering av teknisk utstyr for å analysere dopingprøver vil også bli prioritert.

- Det internasjonale anti-dopingsamarbeidet er helt avgjørende skal vi lykkes, sier Ellen Horn. Hun har forventninger om at de internasjonale møtene i Oslo denne uka med beslutningstakere på regjeringsnivå og fra idrettens organisasjoner vil bringe anti-dopingarbeidet et langt skritt framover.