Historisk arkiv

Positive til fotball-em 2008 i Norden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 30/00
Dato: 07.06.2000
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, mobiltlf. 91 34 65 57

Positive til fotball-em 2008 i Norden

-Dette er en sjanse til nordisk samarbeid vi ikke bør la gå fra oss, sa statsråd Ellen Horn på det nordiske kulturministermøtet i København onsdag. Hun understreket imidlertid at man ikke skal undervurdere sikkerhetsproblemene knyttet til et så stort arrangement.

I utgangspunktet stilte de nordiske kulturministrene seg positive til at de nordiske fotballforbund sammen vil søke om å få arrangere EM i fotball i 2008. Representanter for de nordiske fotballforbundene orienterte på møtet onsdag om forberedelsene så langt.

Kulturministrene behandlet budsjettforslaget for 2001. Statsråd Ellen Horn framholdt at nivået på det nordiske kulturbudsjettet må opprettholdes.

Ministrene ble orientert om et forslag til omlegging av hele det nordiske samarbeidsbudsjettet med sikte på å styrke den politiske styringen med samarbeidet. Forslaget innebærer bl.a. en endring av finansieringen av nordiske institusjoner. Forslaget skal drøftes av de nordiske statsministre 8. juni og skal legges fram for Nordisk Råd til høsten.

Nordisk Teaterlederråd informerte på møtet om utfordringer for teatersamarbeidet. Kulturministrene ble spesielt informert om transmisjoner og opphavsrett og behovet for økonomisk bistand for å øke tallet på nordiske gjesteforestillinger.

På en konferanse i København 24. og 25. august skal kulturministrene drøfte verdigrunnlaget for det nordiske kultursamarbeidet. Fra dansk side er det foreslått å legge vekt på kulturarven, språk, ytringsfriheten, likhet og likeverd, mangfold og toleranse.