Historisk arkiv

Styrking av billedkunst, kunsthåndverk og offentlig rom, arkitektur og design

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 51/00
Dato: 04.10.2000
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Kjell Myhren, Kulturavdelingen,
tlf. 22 24 80 00

Styrking av billedkunst, kunsthåndverk og offentlig rom, arkitektur og design

Kulturdepartementet foreslår en økning i bevilgningene til flere sentrale billedkunstinstitusjoner. Nasjonalgalleriet får en økning på 1,8 mill. kroner til 40,5 mill. kroner. Tilskuddet til Museet for samtidskunst blir økt med 1,0 mill. kroner til 31,3 mill. kroner, og Riksutstillinger får økt bevilgningen med 0,6 mill. kroner til 18,7 mill. kroner.

Tilskuddet til Trondheim Kunstmuseum blir økt med 0,3 mill. kroner til 3,2 mill. kroner.

Henie-Onstad Kunstsenter får en økning på 0,4 mill. kroner til 3,8 mill. kroner og tilskuddet til Norske Tekstilkunstnere blir økt med 0,2 mill. kroner.

Det blir fremmet forslag om en tiltakspakke på 4 mill. kroner innenfor feltet offentlig rom, arkitektur og design i 2001. Av beløpet er 2,5 mill. kroner omdisponert fra Norsk kulturråd.

Tilskuddet til Norsk Form er foreslått økt med 1,9 mill. kroner til 15,5 mill. kroner. I økningen ligger Norsk Forms del av den samlede tiltakspakken på 4 mill. kroner, som også innebærer forslag om tiltaks- og prosjektmidler til Utsmykkingsfondet for offentlige bygg, Norsk Arkitekturmuseum og Kunstindustrimuseet i Oslo.

De aktuelle tiltakene skal bl.a. fremme samarbeid på tvers av tradisjonelle sektor- og faggrenser, fremme kvalitet i det offentlige rom, kartlegge vilkårene for ny arkitektur og støtte oppbyggingen av en designhistorisk samling.