Historisk arkiv

Ubegrunnet frykt fra idrettshold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 79/00
Dato: 05.10.2000
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Ubegrunnet frykt fra idrettshold

-Idretten går sterkt ut og beskriver i drastiske ordelag virkningene av regjeringens forslag om 12 prosent moms på reiser. Her tar idretten feil, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen i Kulturdepartementet. For prioriterte områder vil det bli foreslått kompensasjon for økt momsbelastning, bl.a. ved at støtten til kollektivtransport økes. Samlet er det foreslått kompensasjon på om lag 1,4 milliarder kroner.

-Dessuten vil jeg vise til at idretten tvert i mot blir spesielt skjermet ved innføring av moms på tjenester. Idrettslag vil ikke få moms på inntekter av idrettsarrangementer og aktiviteter i regi av idrettslag, sier statssekretær Ingebrigtsen.

-Det har vært en vesentlig økning i våre overføringer til idrettsformål fra 667 mill. kroner i 1999 til 812 mill. kroner i år. Av dette går 81,2 mill. kroner direkte til lokale idrettslag til arbeid for barn og ungdom, sier Ingebrigtsen. I tillegg har Norges Idrettsforbund (NIF) fått 284 mill. kroner til sin organisasjon. Faktisk er NIF den frivillige organisasjonen som mottar mest i Norge, sier han.