Historisk arkiv

Anne Carine Tanum ny styreleder i NRK

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 06/01
Dato: 19.01.2001
Kontaktperson: Fung. ekspedisjonssjef Roy Kristiansen, Medieavdelingen, tlf. 22 24 80 04

Anne Carine Tanum ny styreleder i NRK

Daglig leder Anne Carine Tanum, Bærum, er oppnevnt til ny styreleder i NRK på en ekstraordinær generalforsamling fredag. Tanum har vært nestleder i NRK-styret som ble oppnevnt for perioden 1. juli 2000 til 1. juli 2002.

- Vi har fått et NRK-styre med bred faglig kompetanse og en dyktig styreleder med gode samarbeidsevner. Det er gledelig at vi nå for første gang får en kvinne i det jeg vil betegne som et av Norges viktigste styreverv, sier kulturminister Ellen Horn.

Statsråd Horn viser til at hun gjentatte ganger har understreket sin tillit til NRK-styret.

- Ved dagens valg har jeg lagt stor vekt på kontinuitet. Styret har fått to nye medlemmer og ny leder og nestleder. De fire som fortsetter vil, sammen med de nye medlemmene, videreføre det verdifulle arbeidet som er gjort - spesielt med å utforme en strategi for NRK i den digitale medieverden og med å få økonomien i balanse, sier statsråd Horn som føler seg trygg på at arbeidet med å ansette en ny kringkastingssjef også vil finne sin løsning.

Universitetsdirektør Kåre Rommetveit, Bergen, er oppnevnt som ny nestleder og redaktør Thor Bjarne Bore, Stavanger er nytt styremedlem. Bore har vært varamedlem til styret siden 1. juli i fjor. Som nytt varamedlem er oppnevnt instituttleder Fredrik Engelstad, Oslo.

Styret i NRK har nå denne sammensetningen:

Daglig leder Anne Carine Tanum, Bærum, leder
Universitetsdirektør Kåre Rommetveit, Bergen, nestleder
Høyesterettsadvokat Else Bugge Fougner, Bærum
Stig Herbern, Oslo
Rådgiver Hilde Sjurelv, Tromsø
Redaktør Thor Bjarne Bore, Stavanger

varamedlemmer:

Biblioteksjef Lisbeth Tangen, Trondheim
Instituttleder Fredrik Engelstad, Oslo

I tillegg kommer tre styremedlemmer valgt av de ansatte i NRK: journalist Geir Helljesen, programingeniør Per Ravnaas og redaksjonsleder Holger Gulbrandsen.