Historisk arkiv

Behov for økt satsing på kultur i Norden

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 79/01
Dato: 07.06.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 913 46 557

Behov for økt satsing på kultur i Norden

De nordiske kulturministrene er enige om at behovet for å satse på kultur stadig øker i de nordiske land. På sitt møte i Helsingfors torsdag understreket ministrene at det nordiske kulturbudsjettet neste år måtte opprettholdes på samme nivå. –Helst burde det økes for kultursamarbeidet er et fundament for det nordiske samarbeidet, sa kulturminister Ellen Horn.

Det flerkulturelle samfunn i Norden blir et spesielt satsingsområde i 2002. Nordiske organisasjoner og samarbeidsorgan på kulturområdet vil kunne søke om støtte til prosjekter.

Kulturministrene drøftet en rapport om allmennkringkastingen i Norden. Statsråd Horn fastslo at den videre utviklingen av allmennkringkastingen er en sentral oppgave i tiden fremover. –Vi vil ta initiativ til en konferanse neste år om samarbeid mellom de nordiske allmennkringkastingsselskapene i en digital tidsalder, sa Horn.

Kulturministrene orienterte om status i sine respektive land for behandlingen av søknaden om statlige garantier for fotball-EM for menn i 2008 i Norden. I Norge skal en arbeidsgruppe ledet av Kulturdepartementet vurdere krav og forventninger til statens medvirkning, økonomiske konsekvenser og hvordan disse forventningene bør eller kan oppfylles. Den norske regjeringen tar sikte på en beslutning i saken raskt etter at arbeidsgruppen har levert sin rapport 1. september.