Historisk arkiv

Idékonkurranse om møtesteder for barn og ungdom

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 121/01
Dato: 24.08.2001
Kontaktperson: Eksp.sjef Paul Glomsaker, Idrettsavd., tlf. 22 24 80 50

Idékonkurranse om møtesteder for barn og ungdom

- Vi trenger flere spennende aktivitetsanlegg som er utformet på de unges premisser, og det vil Kulturdepartementet gjøre noe med, sier kulturminister Ellen Horn. Invitasjon til å komme med idéforslag går nå ut til alle kommuner, skoler, idrettsorganisasjoner og andre frivillige organisasjoner. Statsråd Horn oppfordrer alle som ønsker å gjøre noe for barn og ungdom i sitt nærmiljø til å gripe denne sjansen til å få realisert sitt "drømmeanlegg".

Vinnerforslagene vil danne grunnlag for en arkitektkonkurranse om utformingen av anleggene. Arkitektkonkurransen vil bli utlyst våren 2002, og det blir to klasser: aktivitetsbygg og utendørsanlegg. Ett eller to prosjekter i hver klasse vil bli valgt ut.

Ved realisering av vinnerforslagene vil departementet dekke inntil halvparten av kostnadene. For aktivitetsbygget vil departementet dekke inntil 12,5 millioner kroner, og inntil 2 millioner kroner for utendørsanlegget.

Konkurransen skal bidra til:
- et større mangfold av aktiviteter i lokalmiljøet
- mer kreativ tenkning og planlegging rundt aktivitetsanlegg for barn og ungdom
- å utvikle gode lokale prosesser der de aktuelle brukergrupper deltar i utvikling og planlegging av framtidige idrettsanlegg
- å utvikle gode sosiale møteplasser i lokalsamfunnet
- å utvikle anlegg og driftsformer som kan skape sambruk mellom organiserte og
egenorganiserte aktiviteter.