Historisk arkiv

Idrett en investering i helse

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 134/01
Dato: 26.09.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Idrett en investering i helse

-I det store samfunnsregnskapet er hver krone til idretten en investering i det norske folks fysiske og mentale helse, sa kulturminister Ellen Horn ved avslutningen av Statens idrettskonferanse i Tromsø onsdag. - Vi må finne nye modeller som kan sikre barn og unge et minst like frodig idrettsliv som vi og våre barn har vært så heldig å ha.

Et regjeringsoppnevnt utvalg vil få i oppdrag å foreslå hvordan det statlige bidraget til idretten bør være. Siktemålet er å videreføre og forsterke det frivillige arbeidet som skjer i lokale lag og foreninger, sa statsråd Horn.

- Idretten står som vår største frivillige bevegelse i en særstilling hva angår integrering og fellesskap. Ingen andre organisasjoner har like tydelig engasjert seg i kampen mot rasisme. Idretten har vilje og evne til å ta samfunnsansvar og finne løsninger.

Kulturminister Horn viste til at Regjeringen har satt sentrale idrettspolitiske temaer på dagsorden. Barn og unge blir prioritert ved fordeling av spillemidlene, det gis mer støtte til nærmiljøanlegg, til storbytiltak og til aktiviteter i regi av lokale lag og foreninger.

- Regjeringen ønsker fortsatt fokus på verdimessige og etiske sider ved idretten. Vi følger opp tiltak for å bekjempe doping både innenfor idretten og ellers i samfunnet. Vi har sluttført arbeidet med regulering av kampaktiviteter og innført en godkjenningsordning. Og vi er opptatt av kommersialiseringen av idretten – skal vi ha idrett for alle eller for de få som har råd? Idrettsorganisasjonene må også drøfte og ta stilling til dette, sa kulturminister Horn.