Historisk arkiv

Interimstyre for Filmfondet oppnevnt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 26/01
Dato: 05.03.2001
Kontaktperson: Ekspedisjonssjef Roy Kristiansen, Medieavd., tlf. 22248002

Interimstyre for Filmfondet oppnevnt

Kulturdepartementet har oppnevnt adm. dir. Kristenn Einarsson i De Norske Bokklubbene til leder for interimstyret for det nye Filmfondet.

- Interimstyret får en viktig rolle i gjennomføringen av den nye filmpolitikken. Medlemmene har samlet svært bred kompetanse, inngående kjennskap til film og står for både kontinuitet og nytenkning, sier kulturminister Ellen Horn.

Nestleder i interimstyret er direktør Turid Hundstad i Statens Lånekasse for Utdanning. De andre styremedlemmene er Kirsten Bryhni, leder for produksjonslinjen ved Den norske filmskolen på Lillehammer, produsent Edward Dreyer i Christiania Film, regissør Berit Nesheim, NRK, adm. dir. Vidar Nordli-Mathisen i produksjonsselskapet Rubicon og adm. dir. Kjetil Try i reklamebyrået TRY.

Alle offentlige tilskudd rettet mot filmprodusenter vil bli samlet i Norsk filmfond. Samling i ett fond vil gjøre det enklere å prioritere klart mellom ulike formål og styre innsatsen mot områder der det til enhver tid er størst behov. Filmfondet vil bli opprettet 1. juli 2001, under forutsetning av Stortingets godkjenning.