Historisk arkiv

Kulturnett Norge i storform

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding fra kulturnett.no

Pressemelding fra kulturnett.no

Kulturnett Norge i storform

http://kulturnett.no

15. februar framstår det norske kulturnettet i ny drakt. Nå er Arkivnett, Biblioteknett, Kunstnett, Museumsnett og Kulturnett samlet under én portal med helhetlig struktur og design og er til sammen den beste og bredeste oversikten over norsk kultur på Internett.

Delene i det norske kulturnettet kom til over en periode på 1 1/2 år fra våren 1998. Kulturnettet ble en løs allianse av fire fagnett forankret i hver sin sektor med Kulturnett Norge som koordinerende instans. Hvert delnett har til nå hatt sin design, sitt fokus, sin målgruppe og sin tekniske løsning som har samsvart med de andre i minimal grad.

Kulturnett er et prosjekt under Kulturdepartementet, som startet i 1998. Kulturnett som det framstår 15. februar, er resultatet av iherdig planlegging og samarbeid. Målet har vært å samordne ressursene og gi publikum et mer helhetlig tilbud. Forhåpentlig har dette lykkes, slik at Kulturnett i sitt fjerde prosjektår oppfyller sine intensjoner om samarbeid på tvers av sektorer til beste for alle kulturinteresserte.

Siden starten har Kulturnett Norge fordelt 4,8 millioner kroner i prosjektstøtte til kultur på Internett. Også i år skal det fordeles 1,6 millioner i "såmidler". For mer informasjon om vilkår for støtte osv., henviser vi til nettstedet.

Fellessatsinger i det nye kulturnettet er:

- base med bortimot 5000 registrerte lenker til nettsteder om og med norsk kultur

- superrask søkemotor fra FAST som finner informasjon på utvalgte kulturnettsteder

- Magasin om kultur og it, med eget forum for artikler om nettkunst

- Culture Net Norway ( http://www.culturenet.no/), trolig Norges største og beste samling lenker til norsk kultur presentert på engelsk.

Blant delnettenes egne tjenester:

Arkivnett

http://arkiv.kulturnett.no

er en samlet inngang til Norges viktigste arkiver.

Biblioteknett

http://biblioteknett.no

fokuserer med "Leserommet" på litteraturformidling til alle aldersgrupper. Storsatsingen "Det mytiske bibliotek" er spesielt for barn.

Kunstnett

http://kunst.no

administrerer blant annet Kunstnerregisteret, hvor norske kunstnere i alle kunstarter presenterer seg selv, og et galleri for nettkunst med et nytt arbeid annenhver måned.

Museumsnett

http://www.museumsnett.no/

presenterer Museumsguiden, en fullstendig oversikt over norske museer. Museumsnett har dessuten en samlet oversikt over norske nettutstillinger.

Mer informasjon? Kontakt:

Stig Bang, prosjektleder/redaktør Kulturnett Norge tlf. 915 78 072

Arkivnett: Sofie Rogstad:tlf. 22 02 26 03

Biblioteknett: Anett Kolstadtlf. 21 02 17 20

Kunstnett: Erik Hesbytlf. 22 85 77 19

Museumsnett: Lars Wenaastlf. 23 23 94 40