Historisk arkiv

Norsk-russisk kulturministermøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 31/01
Dato: 26.03.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Norsk - russisk kulturministermøte

Kulturminister Ellen Horn hadde mandag politiske samtaler med den russiske kulturminister Mikhael Sjvydkoj, som er på offisielt besøk i Norge i forbindelse med at han søndag åpnet utstillingen "Skatter fra Kreml" i Kunstindustrimuseet i Oslo.

De to ministrene understreket betydningen av satsingen på kultur innenfor rammen av Barentssamarbeidet, som siden 1993 i tillegg til en rekke festivaler og utstillinger bl.a. har bidratt til et vellykket samarbeid på biblioteksektoren. Bilateralt var det enighet om å styrke kulturdialogen, spesielt om musikk-, teater- og filmprosjekter. Mulighetene for samarbeid om 100-års markeringen av Anton Tsjekovs død i 2004 og Henrik Ibsens død i 2006 ble drøftet.

En russisk filmfestival vil bli arrangert i Oslo i september. Samtidig tar man sikte på en konferanse med norske og russiske produsenter, regissører og distributører for å drøfte økt filmsamarbeid.

Forberedelsene er godt i gang til den store norsk-russiske utstillingen i 2004/2005 for å markere 100-års jubileet for opprettelsen av diplomatiske forbindelser mellom Norge og Russland.

Foto kan hentes på:odin.dep.no/kd/norsk/aktuelt/pressesenter/bilder/