Historisk arkiv

Økt satsing på møteplasser for barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 71/01
Dato: 29.05.2001
Kontaktperson: Underdir. Frode Thomassen, Idrettsavd., tlf. 22 24 80 61

Økt satsing på møteplasser for barn og unge

-Vi vil styrke vårt bidrag for å skape gode møteplasser for barn og ungdom i idretten. Idretten skaper rammer for fellesskap med positive verdier, sier kulturminister Ellen Horn.

Ni millioner kroner er satt av i år til videreføring og utvikling av det tidligere storbyprosjektet. Det er en økning på to millioner kroner fra i fjor. Midlene skal brukes til tiltak for å skape lokal tilhørighet og sosial integrasjon blant barn og unge. Pengene blir fordelt av Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité.

Storbyprosjektet har de senere årene vært konsentrert om Oslo, Bergen, Trondheim, samt kommunene Oppegård og Lørenskog i Akershus. Dette arbeidet vil nå kunne videreføres. Årets bevilgning gir i tillegg mulighet for andre urbane områder til å iverksette tilsvarende tiltak.

Midlene skal i første rekke brukes til å skape idretts- og aktivitetstiltak for barn og ungdom som i dag ikke er aktive, eller som av ulike årsaker faller utenfor den ordinære idrettens tilbud. Innvandrere er også en viktig målgruppe for denne satsingen.