Historisk arkiv

Regjeringen forsterker kampen mot doping

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 24/01
Dato: 01.03.2001
Kontaktperson: Fung. avd.dir Ole Fredriksen, Idrettsavd., tlf. 22 24 80 66

Regjeringen forsterker kampen mot doping

Regjeringen vil ytterligere forsterke Norges innsats i kampen mot doping. Kulturdepartementet vil sammen med Norges Idrettsforbund (NIF) gjennomføre en rekke tiltak for å bekjempe dopingondet.

- Denne kampen har vi ikke råd til å tape. Norge skal være i fremste rekke, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.

- Det er slett ikke enkelt å bekjempe dopingondet. Men heller ikke umulig. Vi må ikke la den sjokkerende dopingsaken i Finland lamme oss. Nå må alle gode krefter mobiliseres i arbeidet, sier Ingebrigtsen.

Kulturdepartementet vil sammen med NIF ha antidopingarbeid som jobb nummer 1 i 2001:

  • Ved påsketider vil regjeringen legge fram et lovforslag som forbyr erverv, besittelse og bruk av dopingpreparater.
  • Kulturdepartementet øker i 2001 bevilgningen til antidopingarbeid med om lag
    1 mill. kroner. Dermed mottar NIF 9,2 mill. kroner til dette formålet.
  • Holdningsskapende arbeid skal prioriteres for å forhindre at yngre utøvere fristes av dopingbruk. Departementet har bedt NIF utarbeide en konkret tiltaksplan.
  • Departementet vil innen høsten ha avklart den framtidige organisering av et uavhengig antidopingorgan utenfor NIF. Dette arbeidet skjer i samråd med organisasjonen.
  • Forskningsarbeidet vil styrkes ytterligere gjennom bevilgninger til Hormonlaboratoriet ved Aker sykehus og Norges Forskningsråd.
  • Departementet har i tillegg bedt NIF om å legge stor vekt på å inkludere toppidrettsutøvere og ledere i antidopingarbeidet.

- Toppidrettsutøverne må mobiliseres til å være i fremste linje. De skal formidle idrettens grunnverdier, både ved å ta avstand fra all dopingbruk og også formidle disse holdningene til yngre utøvere.

- Det vi gjør i Norge er viktig. Samtidig kan vi bare vinne denne kampen gjennom tett og forpliktende internasjonalt samarbeid. Derfor skal arbeidet i WADA (World Anti-Doping Agency) gis høyeste prioritet, sier Roger Ingebrigtsen.