Historisk arkiv

Regjeringen satser på fortsatt reklamefritt, lisensfinansiert NRK

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 45/01
Dato: 26.04.2001
Kontaktperson: Eksp.sjef Roy Kristiansen, Medieavd., tlf. 22248002

Regjeringen satser på fortsatt reklamefritt, lisensfinansiert NRK

- Regjeringen vil sikre NRKs rolle og posisjon gjennom en fremtidsrettet mediepolitikk, sa kulturminister Ellen Horn i sin mediepolitiske redegjørelse i Stortinget torsdag.

I redegjørelsen som dreide seg om utfordringene for NRK, fastslo hun at regjeringen vurderer NRKs digitale strategi. – I en stortingsmelding til høsten og i de årlige budsjetter vil vi ta stilling til hvordan vi skal sikre NRK økonomisk i en ny og krevende medievirkelighet, sa hun.

Statsråd Horn understreket at kringkastingslisensen er nødvendig for å opprettholde et uavhengig allmennkringkastingstilbud i den fremtidige kanaljungelen.

- For å overleve må NRK for det første fortsatt levere brede og smale programmer til hele befolkningen, for det andre beholde en betydelig markedsposisjon og for det tredje bli et moderne selskap også når det gjelder forvaltningen av lisensmidlene, framholdt hun.

Kulturminister Horn opplyste at hun vil stille krav til ny rapportering fra NRK for å få til en betydelig bedring av finansiell åpenhet, kontroll og oversikt. Hun varslet også at det vil bli satt i gang et arbeid med å definere allmennkringkastingsoppdraget nærmere, slik at det blir klarere hvilke programkategorier og –tjenester NRK skal tilby hele befolkningen.

Ellen Horns mediepolitiske redegjørelse til Stortinget 26. april 2001