Historisk arkiv

Samlet gjennomgang av spill- og lotteriområdet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 38/01
Dato: 04.04.2001
Kontaktperson: Eksp.sjef Henning Gorholt, Adm./øk.-avd., tlf. 22 24 78 10

Samlet gjennomgang av spill- og lotteriområdet

Kulturdepartementet vil utrede vilkårene for pengespill og lotterier i Norge med sikte på en samlet presentasjon for Stortinget høsten 2002.

-Det er viktig å sikre de frivillige organisasjonenes inntekter fra spill- og lotterier i forhold til fremtidens teknologiske spill og lotteritilbud. Vi vil også skaffe oss bedre oversikt over problemer knyttet til spilleavhengighet og vurdere tiltak, sier kulturminister Ellen Horn.

En prosjektgruppe blir opprettet for å gjennomgå gjeldende regelverk på spill- og lotteriområdet. Deltakerne fra Lotteritilsynet, Landbruksdepartementet og Kulturdepartementet skal se nærmere på særlige spørsmål og problemstillinger på lotteriområdet.

En ekspertgruppe vil bli opprettet under ledelse av Lotteritilsynet. De frivillige organisasjonene og Norsk Tipping AS og Norsk Rikstoto innbys til å delta i gruppen. Ekspertgruppens mandat blir bl.a. å :

  • utarbeide samlet oversikt over inntekter og inntektsfordeling fra statlige spill og lotterier.
  • vurdere den teknologiske utviklingens betydning for statlige spill og private lotterier.
  • gjennomgå begrepet humanitært eller samfunnsnyttig formål i lotteriloven §§ 5 og 6.
  • kartlegge hvordan den økende konkurransen fra utlandet påvirker statlige spill og private lotterier i Norge og hva som kan gjøres for å møte denne konkurransen.

Rapporten fra ekspertgruppen skal foreligge innen 1. desember 2001.