Historisk arkiv

Startskudd for den kulturelle skolesekken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 20/01
Dato: 21.02.2001
Kontaktperson: Avdelingsdirektør Stein Sægrov, Kulturavd., tlf. 22 24 80 26

Startskudd for den kulturelle skolesekken

- Vi drar i gang en idédugnad. Hensikten er å få en frisk utveksling av ideer og samle kunnskap og erfaringer, sier kulturminister Ellen Horn om konferansen om den kulturelle skolesekken som hun og utdanningsminister Trond Giske inviterer til mandag 26. februar i Folkets Hus i Oslo.

- Fra hele landet har vi fått begeistret tilslutning til forslaget om å satse på den kulturelle skolesekken. Kreativiteten i kultur-Norge, blant kunstnere og kulturinstitusjoner og kulturansvarlige i fylker og kommuner, er allerede stor når det gjelder presentasjon av kunst og kultur for skolebarn. Nå skal Regjeringen satse for å sikre at alle barn uansett hvor de bor, skal få et godt kulturtilbud gjennom skolen, sier kulturminister Horn.

De 150 deltakerne på konferansen vil få orientering om kulturelle utfordringer i vår tid og en visjon for den kulturelle skolesekken. Det blir også presentasjon av erfaringer fra eksisterende kulturelle ”skolesekker”, ”nistepakker” og andre skolekulturprosjekter, før idédugnad i grupper og plenum. Deltakerne kommer fra landets fylkeskommuner og et utvalg kommuner, de statlige utdanningskontorer, kunst- og kulturfeltet, organisasjoner og departementer.

Konferansen i Folkets Hus 26. februar starter kl.1000 og er åpen for pressen