Historisk arkiv

Statsråd Horn på EUs kulturministermøte

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 68/01
Dato: 21.05.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Statsråd Horn på EUs kulturministermøte

- Jeg ser bare fordeler ved at EUs kulturprogram, medieprogram og TV-direktiv blir utvidet til å omfatte også alle søkerlandene, sa kulturminister Ellen Horn på EUs kulturministermøte i Falun mandag.

På møtet som bl.a. drøfter medie- og kunstnerpolitikk deltar representanter for EUs 15 medlemsland, 13 søkerland og EØS-landene.

Statsråd Horn uttrykte i sitt innlegg den norske regjerings støtte til det svenske synspunktet om at EU bør innføre et forbud mot all fjernsynsreklame rettet direkte mot barn. Både Sverige og Norge har forbud mot slik reklame.

Ellen Horn la i innlegget også vekt på betydningen av kunstnernes vilkår og mulighet for medbestemmelse, spesielt i lys av prosessen med utvidelse av EU. Hun takket den svenske kulturminister Marita Ulvskog for invitasjonen til å delta på møtet, som holdes i Falun i anledning av at Sverige dette halvåret har formannskapet i EU.

- Den norske regjering følger EUs utvidelsesprosess med stor interesse. Den gir Europa en historisk mulighet til å skape varig fred, demokrati og velstand i et forenet Europa, sa kulturminister Horn.