Historisk arkiv

Statssekretær Roger Ingebrigtsen tilbakeviser kritikk: Regjeringen satser på idretten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 110/01
Dato: 15.08.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Statssekretær Roger Ingebrigtsen tilbakeviser kritikk:

Regjeringen satser på idretten

- Aldri har det vært overført mer midler (824 mill. kroner) til idrettsformål enn i 2001, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen og tilbakeviser påstandene fra Morgan Andersen i NISO om at Arbeiderpartiet ikke satser på idretten. NISO er idrettsutøvernes organisasjon.

Ingebrigtsen peker på at det satses spesielt på barn og unge og at det gir seg utslag i prioritering av nærmiljøanlegg rundt i kommunene. Det er i år også innført en ny ordning med tilskudd til små og mindre kostnadskrevende anlegg. Han nevner også satsingen på kunstgressbaner i Oslo, der det er satt av 8 mill. kroner ekstra på statsbudsjettet.

Det er innført en tilskuddsordning til lokale lag og foreningers arbeid rettet mot barn og unge. I år er støtten på 82,4 mill. kroner.

- I kampen mot doping satser Arbeiderpartiregjeringen mer enn noen gang, sier Ingebrigtsen. Han nevner arbeidet med å opprette et uavhengig antidopingorgan i Norge og et lovforslag som forbyr erverv, besittelse og bruk av dopingmidler. Regjeringen har dessuten vært aktive i arbeidet med etableringen av det internasjonale antidopingbyrået WADA.

- I tillegg er Arbeiderpartiet åpne for å vurdere endring av tippenøkkelen, noe som kan gi idretten ytterligere midler, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen.