Historisk arkiv

Underskriftskampanje mot rasistisk vold

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kulturdepartementet

Pressemelding

Nr.: 19/01
Dato: 16.02.2001
Kontaktperson: Informasjonssjef Berit Griebenow, tlf. 22 24 78 09

Underskriftkampanje mot rasistisk vold

Kulturminister Ellen Horn mottok fredag en underskriftsliste fra Holmlia i Oslo med 650 navn på et opprop som tar avstand fra rasistisk vold. Listen ble lagt ut i Deichmanske biblioteks filial på Holmlia etter drapet på Benjamin Hermansen. Svært mange av dem som underskrev er under 20 år.

Kulturminister Horn takket for underskriftslisten og for initiativet som de ansatte i bibliotekfilialen på Holmlia står bak. – Det er gledelig at bibliotekene fungerer som kommunikasjonssentere i nærmiljøet, sa hun og understreket betydningen av at kulturinstitusjoner engasjerer seg i viktige spørsmål i samfunnet.

– Vi må samle oss på tvers av generasjoner, kulturer og partier for å bekjempe de negative krefter som har voldsforherligelse og rasisme som del av sin ideologi, sa statsråd Horn.

- Regjeringen vil foreta en grundig vurdering av mulige tiltak. Vi vil få fram erfaringer fra andre land og argumenter bl.a. for og mot et eventuelt forbud mot nynazistiske symboler og organisasjoner, sa kulturminister Horn og viste til at Justisdepartementet har nedsatt en arbeidsgruppe som skal komme med forslag til tiltak.

Flere opplysninger om underskriftskampanjen kan gis av:

Bibliotekar Mette Helland Jahr, Deichmanske bibliotek, Holmlia filial, tlf. 23 19 19 40