Historisk arkiv

Presseseminar om asyl- og flyktningpolitikken

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statsråd Sylvia Brustad inviterer pressen til seminar 11. desember. Kommunalministeren ber om reaksjoner fra redaksjonene innen 1. desember.

Til redaksjonene i dagspresse, radio og fjernsyn

Presseseminar om asyl- og flyktningpolitikken

Jeg vil invitere dere til presseseminar 11. desember om asyl- og flyktningpolitikken. Som dere vil være kjent med, overtok jeg i sommer det politiske og konstitusjonelle ansvar for hele fagområdet, og fra årsskiftet oppretter Kommunal- og regionaldepartementet (KRD) en ny avdeling for Same-, minoritets- og utlendingssaker, samtidig med at Justisdepartementets Utlendingsavdeling nedlegges og Utlendingsnemnda opprettes.

Dette saksområdet har representert et betydelig press på departementet i år, og vil utvilsomt by på store utfordringer også i året som kommer. Vi ønsker derfor å styrke vår beredskap på informasjonsområdet og systematisere rutiner og service overfor media for å bidra til å gi asyl- og flyktningpolitikken den plass i nyhetsmediene som aviser, radio og fjernsyn ønsker.

For å tilpasse opplegget til medienes ønsker og for å gjøre seminaret så "matnyttig" som mulig, ber jeg de medier som har synspunkter på hva som skal tas opp, om å sende oss en reaksjon. Det kan for eksempel gjøres ved å svare på spørsmålene nedenfor.

Vi vil gjerne ha en reaksjon (pr. brev, e-post ( erling.hansen@krd.dep.no) eller

telefaks (22 24 27 41) innen 1. desember.

  1. Hvilke deler av asyl- og flyktningpolitikken ønsker dere mer innsikt i og bedre kunnskaper om – på hvilke delområder eller hvilke problemstillinger ønsker dere å bli bedre oppdatert?
  2. Er det områder av dette saksfeltet dere mener Kommunal- og regionaldepartementet ikke har vært dyktig nok i sin informasjonsvirksomhet?
  3. Er det sider ved selve saksbehandlingen i asyl- og flyktningpolitikken dere skulle ønske mer innblikk i – vi tenker her spesielt på vurderinger og avveininger i forhold til lov- og regelverk?
  4. Har dere konkrete synspunkter på hvilke rutiner og forhold som kan bedre forholdet mellom KRD og media på dette saksområdet?
  5. Har dere konkrete innspill til det faglige programmet på presseseminaret i desember?

Selve invitasjonen til seminaret vil vi sende ut en av de første dagene av desember når det endelige programmet er fastlagt. Jeg håper vi i fellesskap kan lage et godt og nyttig program og at seminaret skal gi faglig påfyll og nyttige impulser – også for meg og mine medarbeidere.

Med vennlig hilsen

Sylvia Brustad