Historisk arkiv

Boutgiftstaket økes med 5 000 kroner i bostøtten

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 10/2000
Dato: 04.10.2000

Statsbudsjettet 2001

Boutgiftstaket økes med 5 000 kroner i bostøtten

- Bostøtten er et av de viktigste virkemidlene fra Regjeringen for at også økonomisk vanskeligstilte kan bo trygt. Det er om lag 100 000 husstander som mottar bostøtte. For neste år foreslår Regjeringa tiltak for å styrke bostøtteordninga for de husstandene som har de største boutgiftene og de laveste inntektene, sier kommunalminister Sylvia Brustad.

Som et ledd i oppfølgingen av kommunalminister Sylvia Brustads initiativ om "En solidarisk boligpolitikk", foreslår Regjeringa å øke boutgiftstaket i bostøtta med 5 000 kroner i året. Boutgifter opp til 55 0000 kroner i året kan da godkjennes som grunnlag for bostøtte neste år.

Regjeringa foreslår også å avvikle ordningen med forenklet dekning av utgifter til lys og varme fra 3. terminutbetalingen i 2000, det vil si fra og med januar 2001. Dette bidrar til å konsentrere bostøtteordningen til husstander som har lave inntekter og høye boutgifter. I tillegg avvikles overgangsordningen fra samordningen med Sosial- og helsedepartementets tidligere botilskuddsordning. Disse tiltakene bidrar også til å harmonisere regelverket for alle målgruppene i bostøtteordningen. Avvikling av ordningene vil gi mer treffsikre ordninger i forhold til lavinntektsgrupper og et enklere regelverk.