Historisk arkiv

Enighet mellom Staten og KS om kommunenes vanskelige økonomi

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 10.4.2000.

Pressemelding

Nr.: 26/2000
Dato: 10.04.2000

Konsultasjonsmøtet fastslo:

Enighet mellom Staten og KS om kommunenes vanskelige økonomi

Staten og Kommunenes Sentralforbunds første konsultasjonsmøte under den nye regjeringen, som ble holdt fredag, klargjorde at det er bred enighet om den vanskelige økonomiske situasjonen kommunesektoren befinner seg i. Kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad opplyser at konsultasjonene mellom Regjeringen og KS skal fortsette, og at Regjeringen avventer nye innspill til arbeidet med tiltakene for å bidra til å løse problemene.

- Også for arbeidet med å fornye og omstille offentlig sektor er disse kontaktmøtene og samarbeidet med kommunesektoren viktig, understreker kommunalministeren. – Vi vil ikke lykkes i det omfattende omstillingsarbeidet hvis vi ikke klarer å finne fram til gode løsninger i den lokale og regionale forvaltning. Dette reformarbeidet forutsetter nær kontakt med hele kommunesektoren.

Kommunalministeren mener konsultasjonsordningen med KS er meget nyttig. Hovedformålet med møtene og materialet er å gi Regjeringen et best mulig grunnlag for å fastlegge hovedrammene for kommuneopplegget for neste år.