Historisk arkiv

FNs urfolkserklæring - Norges innlegg

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Statssekretær Steinar Pedersen understreket i sitt innlegg i FNs arbeidsgruppe for utarbeidelse av en erklæring om urfolks rettigheter i Geneve 22. november 2000 viktigheten av å få fortgang i forhandlingsprosessen om erklæringsutkastet. Les mer i denne pressemeldingen.

Pressemelding

Nr.: 93/2000
Dato: 22.11.2000

FNs urfolkserklæring - Norges innlegg

Statssekretær Steinar Pedersen understreket i sitt innlegg i FNs arbeidsgruppe for utarbeidelse av en erklæring om urfolks rettigheter i Geneve 22. november 2000 viktigheten av å få fortgang i forhandlingsprosessen om erklæringsutkastet. Det er et mål for det internasjonale tiåret for urfolk at en slik erklæring skal vedtas av FNs Generalforsamling innen utgangen av 2004. Norge vil fortsatt bidra aktivt for å få det til.

Et av de vanskeligste spørsmålene i forhandlingene er erklæringsutkastets omtale av retten til selvbestemmelse. Statssekretær Pedersen framhevet at framgang i forhandlingene avhenger av vilje til åpent å drøfte begrepet selvbestemmelse. Statssekretær Pedersen sa i sitt innlegg at retten til selvbestemmelse er en rett som må utøves innenfor eksisterende, uavhengige og demokratiske stater.

Innlegget er lagt ut på internett (lenken er deaktivert).