Historisk arkiv

Full kompensasjon for økt arbeidsgiveravgift

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 19.5.2000.

Pressemelding

Nr.: 40.4/2000
Dato: 19.05.2000

Kommuneøkonomien 2001

Full kompensasjon for økt arbeidsgiveravgift

Kommunal- og regionaldepartementet vil gi full kompensasjon i år til de 14 kommunene i Hordaland, Møre og Romsdal, Rogaland og Telemark som fikk økt arbeidsgiveravgift fra 1. januar.

- Jeg har lagt vekt på at disse kommunene ikke har hatt anledning til å tilpasse seg et høyere avgiftsnivå i god tid på forhånd, sier kommunalminister Sylvia Brustad. Det kommunale tjenestetilbudet til innbyggerne i de 14 kommunene kunne ha blitt svekket på kort sikt uten statlig kompensasjon for avgiftsøkningen.

Fra 1. januar i år ble den geografiske soneinndelingen for den differensierte arbeidsgiveravgiften endret. 39 kommuner fikk lavere sats for arbeidsgiveravgiften, mens 14 kommuner fikk høyere avgiftssats. Kommunal- og regionaldepartementet har allerede gitt delvis kompensasjon for merutgiftene som de 14 kommunene får som arbeidsgivere gjennom skjønnsmidlene for 2000. Kommunene får nå full kompensasjon for avgiftsøkningen gjennom ytterlige skjønnsmidler.

Kompensasjonen vil gå til kommunene Notodden i Telemark, Bokn og Forsand i Rogaland, Fusa, Samnanger, Austevoll, Vaksdal, Osterøy, Meland, Radøy, Lindås og Austrheim i Hordaland og Volda og Ørsta i Møre og Romsdal.