Historisk arkiv

Gledelige resultater av systematisk forebyggende arbeid i pleiesektoren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pleie- og omsorgssektoren viser en tydelig fremgang i arbeidet med å forebygge belastningslidelser blant de ansatte.

Pressemelding

Nr.: 79/2000
Dato: 13.10.2000

Gledelige resultater av systematisk forebyggende arbeid i pleiesektoren

- Jeg er glad for at pleie- og omsorgssektoren viser en så tydelig fremgang i arbeidet med å forebygge belastningslidelser blant de ansatte, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad.

- Belastningslidelsene er hovedårsaken til utstøting fra arbeidslivet gjennom sykefravær og uføretrygding. Gjennom å snu denne negative utviklingen, kan arbeidstakerne spares for helseplager og lidelser, og samfunnet beholder folk i arbeid fremfor at de presses over i passive trygdeytelser. Ikke minst er dette viktig innenfor den hardt pressede pleie- og omsorgssektoren, sier statsråden.

- Samtidig viser denne utviklingen at arbeidslivets systematiske arbeid for å fremme forebyggende innsats i virksomhetene, bærer frukter. Det er nå viktig at denne innsatsen fortsetter med full tyngde, slik at vi bedre kan demme opp for den svært negativ utviklingen når det gjelder utstøting fra arbeidslivet pga belastningslidelser.

Statsråden viser til en aksjon Arbeidstilsynet har gjennomført denne uken ved alle landets alders- og sykehjem. Aksjonen er Norges bidrag i en felles europeisk innsats mot muskel- og skjelettlidelser som gjennomføres i alle EU- og EFTA-land. Resultatene i Norge viser en gledelig fremgang med å forebygge belastningslidelser blant ansatte i pleiesektoren. Antall varsel om pålegg ved denne aksjonen er halvert i forhold til en tilsvarende aksjon i 1998.