Historisk arkiv

Kontaktmøter med innvandrerne viktige

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding 12.4.2000.

Pressemelding

Nr.: 27/2000
Dato: 12.04.2000

Kontaktmøter med innvandrere viktige:

Løsningene skal gi konkrete resultater

Statssekretær Steinar Pedersen i Kommunal- og regionaldepartementet møtte i dag de landsdekkende organisasjoner som arbeider på innvandrerfeltet. – De problemstillinger og utfordringer vi skal arbeide med i tiden fremover, er godt kjent for både organisasjonene og de involverte myndigheter. Nå må vi arbeide sammen for å finne fram til løsninger som munner ut i handling, fremholdt statssekretæren.

- Diskusjonen i dag viser at vi må ta tak i basisforhold som bolig, språk, arbeid og diskriminering for å fremme økt samfunnsdeltakelse blant personer med innvandrerbakgrunn, sa Pedersen i sitt avsluttende innlegg.

Kommunal- og regionaldepartementet hadde, etter initiativ fra organisasjonene selv, invitert de ni landsdekkende organisasjonene som mottar statlig støtte til et seminar med temaet : Samfunnsdeltakelse – utfordringer for personer med innvandrerbakgrunn. I tillegg deltok også Kontaktutvalget mellom innvandrere og myndighetene.

Statssekretær Steinar Pedersen understreker at myndighetenes dialog med de landsdekkende organisasjonene på dette området er viktig. – Vi er av den klare oppfatning at denne kontakten må fortsette.