Historisk arkiv

Samarbeidet med sentrale myndigheter skal bygges ut

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

- Regjeringen anser den jevnlige kontakten mellom regjeringen og Sametinget som det viktigste tiltaket i utformingen og gjennomføringen av samepolitikken, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad i denne pressemeldingen.

Pressemelding

Nr.: 80/2000
Dato: 20.10.2000

Stortingsmelding om Sametingets virksomhet

Samarbeidet med sentrale myndigheter skal bygges ut

- Regjeringen anser den jevnlige kontakten mellom regjeringen og Sametinget som det viktigste tiltaket i utformingen og gjennomføringen av samepolitikken, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad. - En god og konstruktiv dialog mellom Sametinget og departementene er derfor viktig, både på administrativt og politisk nivå. Regjeringen vil legge opp til regelmessig dialog og samarbeid med Sametinget.

St. meld nr. 7 (2000-2001) Om Sametingets virksomhet i 1999 er en årlig rapport hvor regjeringen blant annet gir tilbakemelding på de saker som Sametinget har behandlet. Sametingets årsmelding for 1999 gjør rede for Sametingets politiske arbeid og forvaltningsoppgaver og framtidige utfordringer for tinget. Årsmeldingen er i sin helhet tatt inn i selve stortingsmeldingen.

Sametinget sier i sin årsmelding at Sametingets konstitusjonelle rolle må avklares nærmere gjennom en klargjøring av ansvarsforholdet mellom Sametinget og de ulike forvaltningsnivåer. Sametinget ønsker også en klarere definisjon av hvordan det samiske perspektivet innen ulike sektorområder skal ivaretas på fylkes- og kommunenivå. Dette er en viktig problemstilling med tanke på at samene er en minoritet i de aller fleste kommunene.

Regjeringen vil komme tilbake til disse spørsmålene i den kommende prinsippmeldingen om samepolitikken som legges fram våren 2001.