Historisk arkiv

150 000 byggeskikk-kroner søker eier

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har oppnevnt en ny jury for Statens byggeskikkpris. I dag starter juryen arbeidet med å finne vinneren av Statens Byggeskikkpris 2001.

Pressemelding

Nr.: 28/2001
Dato: 26.02.2001

150 000 byggeskikk- kroner søker eier

Kommunal- og regionaldepartementet har oppnevnt en ny jury for Statens byggeskikkpris. I dag starter juryen arbeidet med å finne vinneren av Statens Byggeskikkpris 2001. Premiebeløpet er økt til 150 000 kroner, og statuttene presiserer at juryen skal legge vekt på byggverk av høy kvalitet knyttet til folks nærmiljø og dagligliv. Det er også nytt av året at juryen kan gi hedrende omtale til nominerte kandidater.

- Vi ønsker oss innspill til kandidater fra hele landet, og er innstilt på å reise land og strand rundt for å vurdere og kommentere forslagene, sier juryens leder Turid Haaland. Den foreløpige fristen for å komme med forslag er satt til 25. april.

Om prisen

Statens Byggeskikkpris er delt ut siden 1983. Prisen går til byggverk og bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk, utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den almene byggeskikk.

Om juryen

Juryen er ny av året og er utpekt av Kommunal- og regionaldepartementet for perioden 2001 – 2004. Den har fem medlemmer og fem varamedlemmer.

Siv. ark. MNAL Turid Haaland er juryens leder. Hun er tilsatt som sjefarkitekt ved Byplanavdelingen, Kultur og byutvikling, Stavanger kommune. For tiden er hun prosjektleder for Tusenårsstedet og Blå Promenade i Stavanger sentrum. Turid Haaland har erfaring fra prosjektering, undervisning (ved Arkitekthøyskolen i Oslo) og planlegging.

Andreas Hompland er bygdesosiolog og arbeider som frilans faglitterær forfatter og journalist. Han har vært kulturredaktør i Dagbladet og redaktør av tidsskriftet Plan.

Landskapsarkitekt MNLA Rainer Stange arbeider på Snøhetta arkitektkontor med prosjektering og bygging av byformingsanlegg, og har ansvaret for ulike landskapsprosjekter. Han har undervist blant annet ved NLH Ås.

Sivilingeniør Anna Rognerud Drageset er tilsatt som teknisk sjef i Bergen og Omegn Boligbyggelag med ansvar for utvikling og bygging av nye boliger og tekniske tjenester til borettslagene. Hun har hatt prosjektansvaret for flere utbygginger som er del av byfornyelsesarbeidet i Bergen.

Dr. ing. siv. ark. MNAL Anne Marit Vagstein har erfaring fra undervisning ved Arkitekthøyskolen i Oslo. I doktorgradsarbeidet utviklet hun en analysemetode for å beskrive stedskvaliteter, med hensikt å utvikle en forståelse for byggeskikk i en videre betydning. Anne Marit Vagstein arbeider som sjefarkitekt i Husbanken.

Husbanken fungerer som sekretariat for juryen. Banken har ansvaret for det statlige arbeidet med byggeskikk.

Fra venstre: Rainer Stange (medlem), Anne Marit Vagstein (medlem), Turid Haaland (leder), Andreas Hompland (medlem), Ragnhild Skogheim (varamedlem), Sverre Tiltnes (varamedlem), Anna Rognerud Drageset (medlem), Lene Edvardsen (varamedlem).

[ Bilde for nedlasting ]