Historisk arkiv

2,5 millioner kroner til oppstart av Utviklingsselskapet for indre Finnmark

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet har gitt tilsagn om tilskudd på inntil 2,5 millioner kroner til oppstart av Utviklingsselskapet for indre Finnmark.

Pressemelding

Nr.: 71/2001
Dato: 21.05.2001

2,5 millioner kroner til oppstart av Utviklingsselskapet for indre Finnmark

Kommunal- og regionaldepartementet har gitt tilsagn om tilskudd på inntil 2,5 millioner kroner til oppstart av Utviklingsselskapet for indre Finnmark. Eiere av utviklingsselskapet skal være kommunene Karasjok, Porsanger, Tana og Nesseby. Midlene fordeler seg med 500 000 kroner til dekning av driftskostnader og 2 mill kroner til utviklingskapital. Tilsagnet gjelder for første driftsår, og det vil bli gitt tilsvarende tilsagn for annet driftsår. Støtte til et eventuelt tredje driftsår avhenger av de erfaringer som blir gjort i løpet av de to første årene.

- Gjennom årene med ekstraordinært omstillingsarbeid er det gjennomført en rekke prosjekter. Det er gjort en del erfaringer som det er viktig at kommunene og fylkeskommunen bygger videre på også i det fremtidige arbeidet for næringsutvikling i regionen, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad. - Blant annet vil vi trekke frem de utredninger og analyser som peker på problemstillinger og som kommer med anbefalinger om hvordan ulike virkemiddelaktører kan endre sin praksis basert på de erfaringer som er gjort.

KRD ser det planlagte utviklingsselskapet for indre Finnmark som en konkret oppfølging i forhold til de anbefalingene som ble gitt blant annet i en rapport fra Agderforskning. Gjennom det regionale utviklingsselskapet vil næringsarbeidet kunne profesjonaliseres og være mer oppsøkende og aktiv overfor næringslivet.

- Kommunene i indre Finnmark har fortsatt store utfordringer i sin næringsutvikling og vi synes det er positivt at kommunene selv tar tak i denne situasjonen gjennom å etablere det felles utviklingsselskapet for å styrke det fremtidige næringsgrunnlaget, fremholder statsråden. - Kommunal- og regionaldepartementet ønsker å bidra til at utviklingsselskapet så fort som mulig kan komme i virksomhet med det viktige arbeidet.

- Departementet har registrert at en av de mest aktuelle kommunene i indre Finnmark ikke ønsker å delta i selskapet og dette synes vi er beklagelig, sier Brustad. - Vi håper at det fremover vil la seg gjøre å få til et opplegg slik at alle kommunene i indre Finnmark finner det hensiktsmessig å samarbeide for å løse felles problemer. KRD vil vurdere å øke bidraget til utviklingskapital dersom alle kommunene i indre Finnmark støtter opp om utviklingsselskapet, fremholder statsråden.