Historisk arkiv

2 millioner kroner til Hermetikken næringshage i Vadsø

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Kommunal- og regionaldepartementet gir 2 millioner kroner til rehabilitering av tidligere Aarsæther hermetikkfabrikk som lokaler for Hermetikken Næringshage AS.

Pressemelding

Nr.: 105/2001
Dato: 08.08.2001

2 millioner kroner til Hermetikken næringshage i Vadsø

Kommunal- og regionaldepartementet gir 2 millioner kroner til rehabilitering av tidligere Aarsæther hermetikkfabrikk som lokaler for Hermetikken Næringshage AS. Departementet tar sikte på å stille med ytterligere 1.300.000 kroner neste år for å fullfinansiere prosjektet. Næringshagen skal være et utviklingsselskap for kunst- og kulturbaserte virksomheter.

Kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad mener at Hermetikken næringshage er en av de mest interessante næringshageprosjektene omkring i landet, og hun er ser fram til å følge med i hvordan prosjektet utvikler seg.

- Det jeg særlig liker med dette prosjektet er at dyktige jenter viser initiativ og evne til å skape miljø for arbeidsplasser og bedrifter i nye næringer, sier statsråd Brustad. - På nasjonalt plan har regjeringen vært opptatt av de mulighetene som finnes i grenselandet mellom kultur og næringsliv. Også i andre land ser vi at en stadig større del av nasjonaløkonomien knyttes til varer og tjenester som skal gi opplevelser, vekke behag og skape identitet. Statistisk sentralbyrås forbruksundersøkelse fra 1999 viser for eksempel at det i Norge nå brukes mer penger på kultur- og fritidsaktiviteter enn på mat.

- Det er viktig å ha dette som utgangspunkt i også i distriktspolitisk sammenheng, sier statsråden. - Etablering av næringshager har vært en av de mest markerte og vellykkede nye satsingene i distriktspolitisk sammenheng de senere årene. Hermetikken næringshage i Vadsø er et foregangsprosjekt også når det gjelder å prøve ut mulighetene for kulturbasert næringsutvikling i distriktene.