Historisk arkiv

eNorge: 20 kommuner er nå med i ByggSøk-prosjektet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Utviklingen av prosjektet ByggSøk, som er et samarbeid mellom staten, kommunene og byggenæringen, går raskt. 20 kommuner er allerede med og flere vil komme til før sommeren.

Pressemelding

Nr.: 54/2001
Dato: 07.05.2001

eNorge: 20 kommuner er nå med i ByggSøk-prosjektet

Utviklingen av prosjektet ByggSøk, som er et samarbeid mellom staten, kommunene og byggenæringen, går raskt. 20 kommuner er allerede med og flere vil komme til før sommeren. - Innen to år håper jeg de fleste kommuner vil kunne tilby brukerne å sende byggesøknader på Internett. Da er det viktig at kommunene er på nettet og kan tilby sine brukere denne døgnåpne tjenesten, sa Sverre Bugge i Kommunal- og regionaldepartementet under en presentasjon i Statens bygningstekniske etat (BE) i Oslo mandag.

Statssekretæren overrakte en rapport til Regjeringens e-Koordinator, statssekretær Tore O. Sandvik i Nærings- og handelsdepartementet. Sandvik legger frem en rapport for statsministeren hver måned. Dette er den 8. i rekken av slike rapporter.

Prosjektet ByggSøk som ble lansert av kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad i november i fjor, kan nå vise hvordan publikum om noen år kan søke om byggetillatelse på Internett. Prosjektet er et ledd i Regjeringens satsning på effektivisering av offentlig sektor og har allerede kommet langt i å utvikle et system for byggesaksbehandling via Internett. Søkeren skal slippe å fylle ut skjema, ta fri fra jobben for å få informasjon og veiledning fra kommunen eller sitte i lange telefonkøer for å finne ut hvor saken er i systemet. All du trenger vil være tilgjengelig på Internett. - Dette er et viktig skritt på veien mot Regjeringens mål om en døgnåpen forvaltning, sa statssekretær Bugge.

For å fremme boligbyggingen og en effektiv saksbehandling i alle ledd, er det spesielt viktig med en koordinert plan- og byggesaksbehandling. Miljøverndepartementet, som ansvarlig planmyndighet, er derfor med i prosjektet.

På pressekonferansen viste Bugge hvordan en fremtidig byggesøknad vil bli.