Historisk arkiv

Husbanklån til brukte borettslagsboliger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Når vi åpner for at lån fra Husbanken kan finansiere kjøp av brukte borettslagsboliger, er det for å gi unge og andre som skal etablere seg på boligmarkedet et bedre finansieringstilbud, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad.

Pressemelding

Nr.: 22/2001
Dato: 16.02.2001

Husbanklån til brukte borettslagsboliger

Når vi åpner for at lån fra Husbanken kan finansiere kjøp av brukte borettslagsboliger, er det for å gi unge og andre som skal etablere seg på boligmarkedet et bedre finansieringstilbud, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad. Det nye tilbudet er i første rekke en håndsrekning til førstegangsetablere.

Kommunal- og regionaldepartementet har i dag gitt ny forskrift for ordningen med kjøpslån fra Husbanken. Etter den nye forskriften kan kjøpslån brukes til å finansiere brukte borettslagsboliger. Slike boliger er et godt og rimelig bo-alternativ for førstegangsetablere med midlere eller lave inntekter som har problemer med å få lån på det private kredittmarkedet. Siden borettslagsformen er mest utbredt i de større byene, vil det være førstegangsetablerere i disse byene som først og fremst vil nyte godt av det nye lånetilbudet.

Kjøpslån er et behovsprøvd husbanklån som gis til private husholdninger for kjøp av brukt selveierbolig eller borettslagsboliger. Lånet er et grunnlån som også gis til stiftelser, selskaper og lignende som etablerer utleieboliger for unge og vanskeligstilte. Regelverksendringen er en oppfølging av dokumentet "En solidarisk boligpolitikk" som Regjeringen la fram i fjor sommer.