Historisk arkiv

Kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad hos Kripos

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Sylvia Brustad har i dag besøkt Kripos og blitt orientert om Kripos’ arbeid om ulovlig innvandring og menneskesmugling til Norge.

Pressemelding

Nr.: 83/2001
Dato: 26.06.2001

Kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad hos Kripos

Kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad har i dag besøkt Kripos og blitt orientert om Kripos’ arbeid om ulovlig innvandring og menneskesmugling til Norge.

Organisert menneskesmugling er et globalt problem av betydelig omfang. I de senere årene er det også avdekket en rekke saker med tilknytning til Norge. Kripos står sentralt i dette arbeidet. Arbeidet mot menneskesmugling og ulovlig innvandring må ses i sammenheng med innvandringspolitikken for øvrig. Statsråd Brustad har i møte med sjefen for Kripos’, Arne Huuse, og hans stab i dag blitt orientert om Kripos’ arbeid og det internasjonale samarbeidet mot organisert menneskesmugling og ulovlig innvandring.

- Det er viktig med et tett samarbeid for å bekjempe slik organisert, kriminell virksomhet, sier Brustad. - Vi har i det siste året sett flere tragiske eksempler på hvordan kriminelle organisasjoner utnytter mennesker på det mest grove. Dover-tragedien for et år siden er ett av mange eksempler på dette. Også innvandringsmyndighetene, blant annet gjennom vårt samarbeid med andre land, har ansvar for å bidra til å komme slik virksomhet til livs, avslutter Brustad.