Historisk arkiv

Rapport om bruk av det samiske flagget på høring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

En arbeidsgruppe nedsatt av KRD foreslår at dagens flagglovgivning skal bringes i overensstemmelse med gjeldende praksis for bruk av det samiske flagget.

Pressemelding

Nr.: 98/2001
Dato: 01.08.2001

Rapport om bruk av det samiske flagget på høring

En arbeidsgruppe nedsatt av Kommunal- og regionaldepartementet foreslår at dagens flagglovgivning skal bringes i overensstemmelse med gjeldende praksis for bruk av det samiske flagget. Arbeidsgruppen foreslår også regler som skal klargjøre hvordan det samiske flagget kan og skal brukes i ulike sammenhenger, spesielt i forbindelse med 6. februar som er samefolkets dag.

- Det samiske flagget er godkjent av Samekonferansen og har vært i bruk i flere år. Det er derfor unødvendig å foreta en godkjennelsesprosedyre i Norge, men det er nødvendig å harmonisere dagens praksis og norsk lov, sier kommunal- og regionalminister Sylvia Brustad .

Det vil også være nødvendig å formalisere bruken av det samiske flagget, blant annet så det klart kommer fram hvordan det skal behandles. Arbeidsgruppen anbefaler kommunene å utarbeide regler for flagging som også omfatter flagging med det samiske flagget, og flagging på samiske flaggdager.

Rapporten ”Bruk av det samiske flagget” er sendt på høring til kommuner, fylkeskommuner og organisasjoner. Høringsfristen er 22. oktober 2001. Sametinget vil deretter behandle saken. Kommunal- og regionaldepartementet vil deretter følge opp saken med tanke på fastsetting av regler og eventuell lovendring.


Hele rapporten " Bruk av det samiske flagget".

Rapporten er publisert i PDF-format. Les mer om dokumentformatet her.