Historisk arkiv

Regjeringen gir 1,5 millioner til et forpliktende samarbeid på Nord-Jæren

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 30/2001
Dato: 28.02.2001

Regjeringen gir 1,5 millioner til et forpliktende samarbeid på Nord-Jæren

Kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg har sammen med Rogaland fylkeskommune søkt Kommunal- og Regionaldepartementet om 1,5 mill kroner fordelt på 2 år til å gjennomføre et program for et utvidet kommunesamarbeid. Programmet ”Felles Administrative Ressurser” tar i første omgang sikte på et samarbeid om felles drift- og støttefunksjoner.

- Dette programmet er spennende. Det er nytt at forholdsvis store kommuner i befolkningsrike områder går sammen om et så stort samarbeidsprogram og at også fylkeskommunen deltar i dette. Dersom kommunene greier å hente ut de økonomiske og kompetansemessige gevinstene en forventer programmet skal gi, vil innbyggerne i regionen på lengre sikt få både flere og bedre tjenester, sier statsråd Sylvia Brustad.

- Imidlertid har vi satt som vilkår for den økonomiske støtten at kommunene også skal inngå et forpliktende samarbeid om arealdisponering og utbyggingsmønster i regionen, sier statsråden. Dette må kommunene få på plass, hvis kommunesamarbeid skal være en varig og framtidsrettet løsning for denne regionen.

Ved stortingsbehandlingen av kommuneøkonomiproposisjonen for 2001 pekte et flertall i kommunalkomiteen på de problemene Nord-Jæren fortsatt har når det gjelder helhetsplanlegging, arealdisponering og næringsutvikling. På bakgrunn av dette ba de Regjeringen om å iverksette en prosess for å se på løsningene for Nord-Jæren.

Kommunal- og regionaldepartementet har bedt kommunene om å komme med et innspill til hvordan de, på en forpliktende måte, vil samarbeide om spørsmål om den framtidige arealbruken i regionen.