Historisk arkiv

Regler om godkjenning av gokartbaner på høring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Stoltenberg I

Utgiver: Kommunal- og regionaldepartementet

Pressemelding

Nr.: 52/2001
Dato: 19.04.2001

Regler om godkjenning av gokartbaner på høring

Gokartbaner hvor det drives utleievirksomhet skal reguleres etter tivoliloven. Dette innebærer at banene må godkjennes før utleie av gokart kan finne sted. Aktiviteten har hittil ikke vært regulert ved lov eller forskrift. Sikkerheten ved banene skal ivaretas bedre ved innføring av godkjenningsordning, fremgår det av et forslag til endringer i forskrift til tivoliloven, som Kommunal- og regionaldepartementet nå har sendt på høring.

Samtidig foreslås det at aldersgrensen for kjøring senkes fra 18 til 15 år. Organisert motorsport hvor medlemmer kjører i klubbregi, faller utenfor forslaget.

Bakgrunnen for forslaget er først og fremst å øke sikkerheten for anlegg som tilbyr utleie. Stortinget har bedt om at det utarbeides regler slik at en får et tilsvarende regelverk for uorganisert gokartkjøring som for organisert motorsport. Senking av aldersgrensen og unntak fra krav om førerkort fremgår av forskrifter gitt av samferdselsmyndighetene.

Gokartbanen foreslås definert som innretning til bruk i tivoli og fornøyelsesparker, og underlagt de samme regler for godkjenning og etterfølgende kontroll som tivoliinnretninger for øvrig. Det antas at det fra høsten vil være et apparat klart til å motta søknader om godkjenning av gokartbanene.

Høringsbrevet.